Nekopej si hrob svou vlastní vidličkou a nožem!!!

CUKR

30. března 2009 v 22:03 | marsi ♥ |  Diety a jídlo
neblahé následky nadměrné konzumace rafinovaného cukru na náš organismus:
  • Cukr může oslabit imunitní systém.
  • Cukr narušuje hladiny minerálů v organismu.
  • Cukr může způsobit hyperaktivitu, úzkost, poruchy koncentrace a chování u dětí.
  • Cukr může výrazně zvýšit hladinu triglyceridů (tuků) v krvi.
  • Cukr přispívá k útlumu obranných reakcí proti bakteriální infekci.
  • Cukr způsobuje ztrátu elasticity a funkčnosti tkání; čím více cukru jíte, tím více elasticity a funkčnosti ztrácejí.
  • Cukr snižuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).
  • Cukr vede k deficitu chrómu v organismu.
  • Nadměrná konzumace cukru vede k rakovině prsou, vaječníků, prostaty a konečníku.
  • Cukr může zvýšit hladinu krevní glukózy nalačno.
  • Cukr způsobuje deficit mědi.
  • Cukr narušuje vstřebávání vápníku a hořčíku.
  • Cukr může oslabit zrak.
  • Cukr zvyšuje hladinu neurotransmiterů (nervových přenašečů) dopaminu, serotoninu a norepinerfrinu.
  • Cukr může vést k hypoglykémii (snížení hladiny cukru v krvi).
  • Cukr může způsobit překyselení trávicího traktu.
  • Cukr může způsobit rychlý nárůst hladiny adrenalinu u dětí.
  • Narušené vstřebávání cukru je časté u lidí s funkční poruchou střev.
  • Cukr může urychlit stárnutí.
  • Cukr může vést k alkoholismu.
  • Cukr kazí zuby.
  • Cukr přispívá k obezitě.
  • Vysoký příjem cukru zvyšuje riziko Crohnovy choroby a ulcerativní colitidy.
  • Cukr působí změny, které se často nacházejí u lidí s žaludečními či dvanácterníkovými vředy.
  • Cukr může způsobit artritidu (zánět kloubů).
  • Cukr může způsobit astma.
  • Cukr může způsobit kvasinkovou infekci (Candida Albicans).
  • Cukr může způsobit žlučníkové kameny.
  • Cukr může způsobit ischemickou chorobu srdeční.
  • Cukr může způsobit zápal slepého střeva.
  • Cukr může způsobit roztroušenou sklerózu.
  • Cukr může způsobit hemoroidy.
  • Cukr může způsobit křečové žíly.
  • Cukr může zvýšit hladinu glukózy v krvi a inzulínovou odezvu u uživatelek hormonální antikoncepce.
  • Cukr může přispívat k vzniku onemocnění periodontu (ozubice).
  • Cukr podporuje vznik osteoporózy.
  • Cukr přispívá ke kyselosti slin.
  • Cukr může způsobit snížení senzitivity k inzulínu.
  • Cukr vede k snížení tolerance glukózy.
  • Cukr může způsobit snížení hladiny růstového hormonu.
  • Cukr může zvýšit hladinu cholesterolu.
  • Cukr může zvýšit systolický krevní tlak.
  • Cukr může způsobit ospalost a snížení aktivity dětí.
  • Cukr může způsobit migrénu.
  • Cukr může narušit vstřebávání bílkovin.
  • Cukr může způsobit potravinové alergie.
  • Cukr může přispět ke vzniku cukrovky.
  • Cukr může způsobit toxémii během těhotenství.
  • Cukr může přispět ke vzniku ekzémů u dětí.
  • Cukr může způsobit onemocnění srdce a cév.
  • Cukr může narušit strukturu DNA.
  • Cukr může změnit strukturu bílkovin.
  • Cukr může přispět k stárnutí kůže a ke změnám struktury kolagenu.
  • Cukr může způsobit šedý oční zákal.
  • Cukr může způsobit rozedmu plic.
  • Cukr může způsobit atherosklerózu.
  • Cukr může podpořit zvýšení hladiny LDL (špatného cholesterolu).
  • Cukr může podnítit vznik volných kyslíkových radikálů v krevním řečišti.
  • Cukr snižuje aktivitu enzymů.
  • Cukr může trvale změnit způsob aktivity bílkovin v organismu.
  • Cukr může způsobit dělení jaterních buněk a zvětšení jater.
  • Cukr může zvýšit množství tuku v játrech.
  • Cukr může způsobit zvětšení ledvin a patologické změny v ledvinách.
  • Cukr může poškodit slinivku.
  • Cukr může zvýšit zadržování tekutin v organismu.
  • Cukr je nepřítel číslo 1 střevní peristaltiky a může způsobovat zácpu.
  • Cukr může způsobit krátkozrakost.
  • Cukr může narušit výstelku kapilár.
  • Cukr může způsobit křehkost šlach.
  • Cukr může způsobovat bolesti hlavy.
  • Cukr může přetížit slinivku.
  • Cukr může nepříznivě ovlivnit školní prospěch dětí.
  • Cukr může způsobit zrychlení delta, alfa a théta vln mozku.
  • Cukr může způsobovat deprese.
  • Cukr zvyšuje riziko rakoviny žaludku.
  • Cukr způsobuje dyspepsii (nedokonalé trávení).
  • Cukr může zvýšit riziko onemocnění na dnu.
  • Cukr zvyšuje inzulínovou odpověď u lidí, kteří konzumují dietu s vysokým množstvím cukru ve srovnání s lidmi se sníženým příjmem cukru.
  • Cukr zvyšuje fermentaci v tlustém střevě.
  • Cukr může způsobit snížení funkcí dvou krevních proteinů - albumin a lipoproteiny, což vede k neschopnosti organismu metabolizovat tuk a cholesterol.
  • Cukr může způsobit shlukování krevních destiček.
  • Cukr může narušit hormonální rovnováhu.
  • Cukr může vést k tvorbě ledvinných kamenů.
  • Cukr může způsobit přecitlivělost hypothalamu na rozličné stimuly.
  • Cukr může vést k závratím.
  • Strava s vysokým obsahem cukru značně zvyšuje hladinu sérového inzulínu.
  • Dieta bohatá na cukr může vést k rakovině žlučníku či žlučovodů.
  • Strava bohatá na cukr bývá chudá na antioxidanty.
  • Vysoká konzumace cukru u mladistvých těhotných žen je spojena s dvounásobným rizikem porodu dítěte s malou porodní váhou.
  • Vysoká konzumace cukru může vést ke zkrácení doby těhotenství u adolescentních žen.
  • Cukr zpomaluje průchod potravy zažívacím traktem.
  • Cukr zvyšuje koncentraci žlučových kyselin ve stolici a bakteriálních enzymů v tlustém střevě. Toto může modifikovat žluč na rakovinotvorné sloučeniny a způsobit rakovinu tlustého střeva.
  • Cukr váže a narušuje enzym fosfatázu.
  • Cukr způsobuje závislost.
  • Cukr může způsobit intoxikaci podobnou alkoholové.
  • Cukr může zhoršit premenstruační syndrom.
  • Cukr může utlumit lymfocyty (bílé krvinky).
  • Organismus vytváří při metabolismu cukru 2x až 5x více krevních tuků než při metabolismu škrobu.
  • Rychlé vstřebávání cukru podporuje nadměrný příjem potravy u obézních lidí.
  • Cukr může zhoršovat příznaky u dětí s poruchami pozornosti (ADD).
  • Cukr nepříznivě ovlivňuje elektrolytové složení moči.
  • Cukr může negativně ovlivnit funkci nadledvinek.
  • Cukr má potenciál navodit abnormální metabolické procesy u zdravého jedince a podpořit chronická degenerativní onemocnění.
  • Vysoký příjem sacharózy může být důležitým rizikovým faktorem rakoviny plic.
  • Cukr zvyšuje riziko dětské obrny.
  • Vysoký příjem cukru může způsobit epileptický záchvat.
  • Cukr vykrmuje rakovinové buňky.
  • Cukr způsobuje vysoký krevní tlak u obézních lidí.
  • Nitrožilní výživa s glukózou může omezit přísun kyslíku do mozku.
  • Cukr zvyšuje hladinu estradiolu ( nejsilnější forma estrogenu) u mužů.
  • Cukr může snižovat hladinu vitamínu E v krvi.
  • Cukr může přispívat k rozvoji Alzheimerovy choroby.
  • Cukr podávaný předčasně narozeným dětem, zvyšuje hladinu krevního cukru, což způsobuje ztrátu cenného cukru, vody a solí močí a zvyšuje riziko dehydratace a elektrolytového rozvratu
  • .Cukr podávaný předčasně narozeným dětem též ovlivňuje množství produkovaného oxidu uhličitého, což dále zhoršuje potíže s plícemi.
  • Cukr může způsobit či zhoršit akné.
  • Cukr hraje roli při vzniku rakoviny slinivky u žen.
  • Dieta s velkým množstvím rafinovaného cukru snižuje učební kapacitu mozku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Chamlík←SB;) Chamlík←SB;) | 21. dubna 2009 v 14:44 | Reagovat

Problém je že ten cukr je všude :D

2 ťutík ťutík | 15. května 2012 v 16:26 | Reagovat

a taky že je mooc dobrej ;P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama